nieuws

ARCADIS actief in wijkontwikkeling

Geen categorie

ARCADIS heeft de opdracht verworven voor het ontwerp en de aanleg van fase twee van de woonwijk Oostindië in het Groningse Leek. Het project waarmee 13,5 miljoen euro is gemoeid, moet in 2012 zijn afgerond. De contracten voor de opdracht zijn onlangs getekend.

De nieuwe wijk in Leek heeft een omvang van ongeveer 60 hectare. Naast woongebieden komen hier drie grote openbare groengebieden, een buurtpark, de groene rand en een centrum gebied met vijver en park. ARCADIS zal na de realisatie van de plannen, de openbare ruimte nog minimaal vijf beheren en onderhouden. Met dit contract laat het bedrijf zien dat zij integraal kijkt naar wijkaanleg en wijkontwikkeling. Ook is het zich ervan bewust dat de waarde van woningen en het woonplezier van mensen sterk worden bepaald door de omgevingskwaliteit, aldus Douwe Kras, directeur van ARCADIS Nederland.  

www.arcadis.nl

Reageer op dit artikel