nieuws

Achterwerk in de kast

Geen categorie

De ontwerpen van de Duitse architect en designer Yasmine Benhadj-Djilali combineren een modernistische hang naar orde en duidelijkheid met luxe, elegant handwerk. Het resultaat is functioneel en oogstrelend meubilair.

Achterwerk in de kast

Een van haar nieuwste ontwerpen is de Schrank I 07. Het contrast tussen het strenge exterieur en het luxueuze interieur geeft deze kledingkast haar karakter. De Schrank bestaat uit twee identieke helften, die openen langs een centrale as. Dan wordt de gestoffeerde binnenzijde van de kast onthuld, een zeer geschikte omgeving voor kleding en andere met zorg te behandelen spullen. Voor mannen is de binnenkant van de kast bekleed met zacht leer in de kleur Cognac, met een enkele rij knopen, de kast voor vrouwen is uitgevoerd in Ivory. De buitenkant bestaat uit wit Corian, het krasbestendige oppervlaktemateriaal met de fraaie, matzijden glans. 

Helaas worden Benhadj-Djilali’s objecten in kleine oplagen geproduceerd.  De Schrank I 07 werd onlangs door het tijdschrift AD Architectural Digest’s genoemd in haar lijst ‘Best of Germany’. 

www.ybdd.de

Reageer op dit artikel