nieuws

Ymere wint Geurt Brinkgreve Bokaal met Timorplein

Geen categorie

Het gebouw Timorplein is onderscheiden met de Geurt Brinkgreve Bokaal. De prijs werd overhandigd aan de eigenaren van het pand, Ymere, Stayokay en IIRE.

Zij ontvingen de bokaal voor de herontwikkeling van de voormalige derde Ambachtsschool in de Indische Buurt tot een bruisend cultureel en economische centrum. Het gebouw Timorplein biedt met meer dan 12.000 m² huisvesting aan een bedrijvencentrum van Ymere, een hostel van Stayokay, IIRE conferentiecentrum, cultuurpodium Studio K en digitaal trapveld Cybersoek.

Stayokay runt in het pand een hostel met 480 bedden en ontvangt backpackers, maar ook gezinnen en groepen. Ymere exploiteert een bedrijvencentrum in het pand voor 36 kleinschalige en buurtgerichte ondernemers. IIRE, Internatonal Institute for Research and Education, beheert een congrescentrum. Ymere verhuurt ook ruimte aan Studio K, dat een ‘overdekt festival’ biedt met bioscoop, theater- en concertzaal, café en restaurant. Cybersoek biedt onder andere de mogelijkheid om korte cursussen te volgen, zoals webloggen en radio maken via internet. 

De Geurt Brinkgreve Bokaal is een jaarlijkse prijs voor het meest geslaagde initiatief op het gebied van herontwikkeling of renovatie in de bestaande voorraad. De prijs is een eerbetoon aan Geurt Brinkgreve (1917-2005), die – tegen de tijdgeest in – vijftig jaar geleden al opkwam voor behoud en herstel van de historische binnenstad van Amsterdam. 

Reageer op dit artikel