nieuws

Jubileumtentoonstelling Design Academy Eindhoven

Geen categorie

De tentoonstelling The Family of Form, die dit jaar op de Salone del Mobile in Milaan te zien was, verplaatst zich nu van 23 december tot 24 februari 2008 naar het nieuwe Designhuis in Eindhoven

Jubileumtentoonstelling Design Academy Eindhoven

Maarten Baas, Piet Hein Eek, Joris Laarman en Hella Jongerius zijn slechts enkele namen van ontwerpers wiens werk is te zien in The Family of Form. Deze tentoonstelling toont werk van drie generaties afgestudeerden van Design Academy Eindhoven. In dit overzicht van 60 jaar Design Academy Eindhoven worden bekende ontwerpen als de Bugaboo en de Citybike van Giant naast ontwerpen van net afgestudeerden geplaatst.

The Family of Form toont de thematiek die de afgelopen jaren op gang is gekomen: het bevragen van de identiteit van vormgeving. De jonge vormgever doet onderzoek naar idealen van schoonheid, individualiteit en materialisatie van fysieke of virtuele vorm en komt tot verrassende inzichten, neemt stelling, ontwerpt nieuwe materialen en vindt nieuwe technieken uit. 

Het Designhuis is te vinden op het Stadhuisplein 3 in Eindhoven en is geopend van dinsdag tot en met zondag tussen 11 en 18 uur. 

www.designhuis.com

Reageer op dit artikel