nieuws

Interieur – Architect van je eigen bank

Geen categorie

Gelderland presenteerde onlangs in het Utrechtse Dutch Design Center haar nieuwe modellen. Bart Vos tekende voor de 7200. Het idee achter zijn ontwerp is dat de gebruiker de architect is van zijn eigen bank.

Interieur – Architect van je eigen bank

De 7200 heeft verschillende ‘bouwstenen’: alle zitmodules hebben een kenmerkende schuin weglopende rug en zijn uitgevoerd in verschillende breedtematen. De armleuningen zijn er in twee breedtes, er zijn verschillende poefs en een dienblad verandert een deel van de bank in bijzettafel. Een vaste stoffering met een strakke hoes is mogelijk, evenals een uitvoering met losse zit- en rugkussens. Dankzij al deze losse onderdelen als een fauteuil, twee- of driezitter, chaise longue of hoekbank kan oneindig worden gebouwd. Bovendien kan elk element individueel worden gestoffeerd in diverse kleuren, wat de 7200 geschikt maakt voor iedere maat en elk type interieur. Dit gecombineerd met de eenvoudige, strakke en bescheiden vormgeving levert een interessant ruimtelijk beeld op. 

Ook Jan des Bouvrie ontwikkelde een nieuw bankstel voor Gelderland. The Sofa (Young)   heeft een stevigere zit dan het ‘losse’ uiterlijk doet vermoeden en is verkrijgbaar als ruime fauteuil, een driezits- en een ‘kingsize’ vierzitsbank.

Tenslotte maakte het ontwerpduo Scholten & Baijings een ‘softe’ uitvoering van hun serie 6900, als antwoord op de vraag naar losse en zachtere vormen. 

www.gelderlandgroep.com

Reageer op dit artikel