nieuws

Finalisten Archi-idols bekend

Geen categorie

De eerste ronde van het door Architectuurcentrum Twente georganiseerde Archi-idols heeft twintig finalisten opgeleverd die strijden voor de titel ‘Archi-idol 2008’.

De jury, bestaande uit Alma Ploeger van BVR en de architecten Rein van Wylick en Pi de Bruijn, heeft in de beoordeling van de 87 inzendingen verschillende criteria gehanteerd. De kwaliteit van het verhaal en of het voldoende hout sneed. Hoe het verhaal verbeeld werd en – niet onbelangrijk – was er vastgehouden aan de opdracht om een droomhuis voor je idool te ontwerpen. In het Balengebouw in Enschede zijn de inzendingen nog tot en met zondag 23 december. 

De finalisten gaan na de kerstvakantie de tweede ronde in. Na een introductie op 8 januari op het kantoor van IAA-architecten in Enschede, gaan zij per week een dagdeel op een architectenbureau werken aan een opdracht die voor iedereen gelijk is. Onder de hoede en met aanwijzingen van een professional wordt een fictieve opdrachtgever ten tonele gevoerd: een gezin met twee puberende kinderen die een vrijstaand woonhuis willen laten ontwerpen. De jury die ook ronde 1 beoordeelde zal dan ook hun oordeel geven over de resultaten van de finalisten. Op 27 maart 2008 zal dan hét talent, dé belofte voor de toekomst, dé Archi-idol 2008 bekend zijn.

Archi-idols is een uniek educatief project om middelbare scholieren te enthousiasmeren voor het vak van architect. Het biedt hun een kans om middels een snuffelstage te ervaren wat het is om architect te zijn of op een architectenbureau te werken. 

De twintig finalisten zijn: Sureya   Arun(Enschede), Stijn de B. (Enschede), Karin de Jong (Enschede),   Fabian de Vries (Hengelo), Renske Ettès (Enschede), Tom Fournier (Hengelo), Anne Geisler (Enschede), Britt Heidemann (Hengelo), Mike Hendriks (Enschede), Sofie Lehr (Enschede), Niels Oude Wolbers (Enschede), Soraya Petzoldt (Enschede), Didrm Polat (Enschede), Muriel Reudink (Enschede), Noortje Rodenhuis (Enschede), Esther Tiehuis (Enschede), Bas van Benthum (Enschede), Bas Vrugteveen (Hengelo), Tijs Weustenraad (Enschede) en Kelly Wolberink (Enschede).

Bron: Architectuurcentrum Twente

Reageer op dit artikel