nieuws

Vormgevingsprijs naar ontwerpen voor Delftse Spoorzone

Geen categorie

Drie vormgevers hebben elk met hun eigen ontwerp voor het stationsgebied van Delft een onderscheiding en een geldbedrag van 2500 euro ontvangen als winnaar van de Zuid-Hollandse Vormgevingsprijs 2007.

Luuk Stoltenborg (TU Delft, Bouwkunde) won in de categorie Ruimtelijk ontwerp met CS Delft. Het nieuwe station dreigt een halte in het stadskantoor te worden in de officiële plannen. Volgens Stoltenborg verdient het echter een plek in de stad. Hij stelt daarom een plein voor op de plek van het huidige stationsplein, met links een stadskantoor en rechts een station. 

In de categorie Productontwerp werd Neeltje Schoenmaker (Koninklijke Academie Den Haag) winnaar met haar ontwerp Insecten op het Spoor. Haar idee is dat een overvol stationsgebied haar doet denken aan krioelende insecten die komen en gaan. De ontwerpster werkte dit gegeven uit in een serie doeken met een beeldtaal die doet denken aan de wereld van insecten. 

Vanwege het thema Spoorzone Delft reikte ook de gemeente Delft een prijs uit. Maaike Schuitema (Grafisch Lyceum Rotterdam) kreeg deze voor haar ontwerp Tribune uit handen van Lian Merkx, wethouder Cultuur. Het ontwerp – een verhoogde en verplaatsbare uitkijk – biedt de mogelijkheid het project op de voet te volgen.

In het oude hoofdkantoor van DSM/Gist aan de Wateringseweg 1 in Delft zijn tot en met 25 november alle 42 ingezonden ontwerpen te zien. Openingstijden van de tentoonstelling zijn woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur, toegang is gratis.

Bron: www.zhvp.nl

Reageer op dit artikel