nieuws

Tijdelijk festivalterrein

Geen categorie

Voordat met de bouw wordt begonnen met de herinrichting van het Norfolkterrein in 2010 in Den Haag wordt het nu nog lege terrein ingericht voor evenementen en festiviteiten.

Tijdelijk festivalterrein

Met dit idee komt wethouder Marnix Norder van de PvdA, bouwen en wonen, gedeeltelijk tegemoet aan de wens van zijn partij. Totdat de definitieve bouw begint in 2010 wordt het terrein ingedeeld in vier delen. Norder wil hier 24.000 vierkante meter reserveren voor evenementen.  

Van de overige drie zones is er een van 8500 vierkante meter bedoeld voor opslag, bijvoorbeeld voor de bouwactiviteiten in Duindorp. Een andere zone van eveneens 8500 vierkante meter is bedoeld voor stalling van boten. In de zomerperiode worden diverse watersportevenementen georganiseerd, waarvoor stallings- en parkeerruimte nodig is voor de trailers van de boten en auto’s van de deelnemers. In de winter is er behoefte aan stallingsruimte voor boten. De laatste zone van 22.000 vierkante  meter bij de derde haven is bestemd als aan- en afmeerkade, de bouw van een zeewaterwarmtecentrale en opslag.

Een positief neveneffect voor de gemeente is dat, als er tijdelijke activiteiten komen, ook geld kan worden verdiend aan een braakliggend stuk grond.

Bron: IKCRO/AD

Reageer op dit artikel