nieuws

RAU wint World Brick Award 2007

Geen categorie

Architectenbureau RAU uit Amsterdam heeft met de vernieuwbouw van het hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds in Zeist de World Brick Award 2007 gewonnen.

RAU wint World Brick Award 2007

Deze jaarlijkse prijs wordt uitgereikt door de Brick Development Association (BDA). Deze in Engeland zetelende organisatie reikt deze ontwerpprijs uit om de innovatieve en kunstzinnige toepassingen van bakstenen en tegels in architectuur en landschap te bevorderen.

Het in 2006 in gebruik genomen hoofdkantoor van het Wereld Natuur Fonds kwam tot stand door een leegstaand laboratorium in natuurgebied Schoonoord te Zeist weer tot leven te roepen. Uit lokale rivierklei gebakken bakstenen en tegels werden gebruikt om duurzame gevels te vormen, en om tegelijkertijd ruimte te scheppen voor de grotere hoeveelheid water en de daardoor ontstane nieuwe natuur. Ook de gevel zelf biedt ruimte aan de nieuwe natuur met ingemetselde bakstenen vogelkastjes.

Eerder won RAU met het Wereld Natuur Fonds Hoofdkantoor onder andere de SenterNovem NET-Trofee 2007 en de tweejaarlijkse Nationale Innovatieprijs 2007.

www.rau.nl

Reageer op dit artikel