nieuws

Project – Markant gebouw in Gouda

Geen categorie

In Gouda wordt gewerkt aan een markant gebouw. Het gaat om de nieuwe kerk voor de gereformeerde gemeente van de stad.

Project – Markant gebouw in Gouda

De dertig meter hoge kerk ligt op het voormalige eneco-terrein en valt op door zijn bijzondere vorm. Architektenburo Roos en Ros ontwierp een gebouw dat uit twee hoofdvolumes bestaat. Het meest opvallende volume is de kerkzaal met een gebogen kap. De nevenfuncties zijn ondergebracht in een bakstenen volume. Beide gebouwdelen worden door middel van een semi-transparante plint van 4 meter met elkaar verbonden. Op de plint komt een zeefdruk met abstracte beelden. 

Het is de bedoeling het kerkgebouw in oktober 2008 op te leveren. Projectteam: Bertold van Burg, Jaap Orgers en Sander Ros.

www.roosros.nl

Reageer op dit artikel