nieuws

Project – Fullservice winkelcentrum voor Saendelft

Geen categorie

De bouw van winkelcentrum De Saen start op 21 november met het slaan van de eerste paal door burgemeester G.H. Faber. Het winkelcentrum met zorgvoorzieningen en woningen wordt het hart van de nieuwe woonwijk Saendelft. KOW architecten koos voor het thema ‘burcht’ met krommende winkelstraatjes die samenkomen op het centraal gelegen Saenplein.

Project – Fullservice winkelcentrum voor Saendelft

Het toekomstige winkelcentrum biedt de bewoners van Saendelft  een breed winkelaanbod en zorgvoorzieningen: ruim 9200 vierkante meter winkels en horeca, een gezondheidscentrum en 51 koopappartementen, 161 huurappartementen en ruim 440 parkeerplaatsen. Woningcorporatie Eigen Haard realiseert een aantal zorgwoningen en seniorenappartementen. De 25 meter hoge woontoren met luxe koopwoningen is een markant herkenningspunt. Hij staat aan de belangrijkste route door de wijk. Vanaf de andere toegangswegen is het winkelcentrum bereikbaar via poorten voor voetgangers en fietsers. Ook boven de winkels komen diverse koop- en huurwoningen. 

De Saen is een autovrij winkelgebied. Parkeren kan in de ring rondom het centrum of op het dak van de twee supermarkten.

Het project is ontwikkeld door BAM Vastgoed. De bouwcombinatie bestaande uit BAM Woningbouw en BAM Utiliteitsbouw zal het complex realiseren en naar verwachting eind 2009 opleveren.

www.kow.nl

Reageer op dit artikel