nieuws

Interieur – Zitten zonder gewetensnood

Geen categorie

De Nederlandse designstudio Khodi Feiz ontwikkelde een serie ecovriendelijke en duurzaam te produceren meubels en verlichting, getiteld Light Green.

Interieur – Zitten zonder gewetensnood

Uitgebreid onderzoek naar materialen en technieken als het volledig recyclebare polystyreen (piepschuim) en aluminium, poedercoaten, lasercutting, het razendsnel groeiende bamboe en led-verlichting, leidde tot een bijzonder fraai vormgegeven serie meubelen. De lichtgewicht zitmeubelen van polystyreen en gevouwen aluminium, bekleed met organisch geverfd vilt of gepoedercoat, vallen op door hun vriendelijke vormen, comfortabele zit en minimalistische, strakke lijnen. De System 24 is een eigentijds modulair opbergsysteem van bamboe elementen met afgeronde hoeken. De Tak is een armatuur met twee nieuwe led-lichtbronnen in de uiteindes, die slechts 3,4 watt nodig hebben om het lichtequivalent van een 40 watt-lamp te produceren. Als ze vier uur per dag worden gebruikt, kunnen ze 35 jaar mee. 

www.feizdesign.com

Reageer op dit artikel