nieuws

Interieur – Licht uit de diepzee

Geen categorie

Dominic Bromley is de drijvende creatieve kracht achter het Britse lampenmerk Scabetti. Kenmerkend voor zijn werk is het sculpturale karakter van de ontwerpen, of dat nu een eenvoudige kandelaar is of een lamp in de vorm van een mobile.

Interieur – Licht uit de diepzee

Op 100% Design in Londen presenteerde Bromley twee nieuwe ontwerpen. De Small Pendant Collection bestaat uit kleine, handgemaakte porseleinen lampen met daarop subtiele decoraties. De doorsnede van de kapjes is 12 cm en dankzij het rode zijden lint zijn ze allesbehalve tuttig. Er zijn vier soorten: de Star, Iris, Urchin en Finn. 

Het meeste publiek trok Bromley met de Shoal, een indrukwekkende massa porseleinen vissen, die rond een lichtbron zwermen. Het exemplaar op de beurs was twee meter lang, bestond uit 1672 vissen en zes lichtbronnen. Voor projecten is er ook een kleinere versie beschikbaar. 

www.scabetti.co.uk
www.encapsulite.co.uk

Reageer op dit artikel