nieuws

Interieur – Innovatie biedt comfort

Geen categorie

Samas introduceert in Nederland Collection 3D, een collectie elegante bezoekers-, vergader- en loungestoelen van MartinStoll. De zitschaal van deze stoel dankt zijn elegantie en kracht aan een innovatieve techniek die het mogelijk maakt om hout in alle vormen te buigen. De geraffineerde vormgeving van de doorlopende zitschaal zorgt voor een bijzondere uitstraling.

Interieur – Innovatie biedt comfort

Collection 3D is gecreëerd met het innovatieve productieproces 3D-fineer-technologie. Deze technologie maakt het mogelijk om houtfineer net zo te buigen als dun metaal. Door de fijne freeslijntjes kan het hout in iedere gewenste richting worden gebogen, inclusief bollingen. Het oppervlak is glad, vergelijkbaar met een eierschaal. Het resultaat is een verrassende stabiliteit en een lichtgewicht uitstraling. Doordat het materiaal zo sterk is, zijn dunne, elegante vormen mogelijk. 

Collection 3D is verkrijgbaar in diverse modellen zoals een vierpootstoel, een sledestoel, een draadstoel zonder armleuningen, een conferentiefauteuil op kruisvoet en een loungefauteuil op een kolom met voetplaat. De metalen delen van Collection 3D kunnen worden verchroomd of gelakt en de houten schaal is leverbaar in beuken, eiken, ahorn of notenhout. Topontwerper Daniel Figueroa tekende voor het ontwerp; Reholz leverde de innovatieve 3Dfineer-technologie; Samas produceert en distribueert Collection 3D. 

www.samas.nl

Reageer op dit artikel