nieuws

Interieur – Groen en toch glamoureus

Geen categorie

Een van de laatste ontwerpen van BarberOsgerby sloot perfect aan op het duurzaamheidsthema van 100% Design London. De Glove Chair, uitgebracht door Swedese, is gemaakt van een ‘groen’ geproduceerde viltsoort, dat om een houten frame is gespannen.

Interieur – Groen en toch glamoureus

Dit materiaal heet Europost en is vanwege het productieproces, dat het milieu minimaal belast, beloond met het Flower-keurmerk van de Europese Unie voor eco-vriendelijke producten. Europost bestaat uit gerecyclede polyester vezels, die onder hoge temperaturen worden samengeperst tot een specifieke vorm. De stoel is daarna bekleed met een zachtere soort wol. Swedese is nu bezig ook het Zweedse eco-keurmerk, The Swan, te verkrijgen voor Glove. De stoel won de Best Interior Product op de 100% Design beurs in Londen.

www.swedese.se

www.barberosgerby.com

Reageer op dit artikel