nieuws

Interieur – Alles in een

Geen categorie

Zijn liefde voor ‘dinner parties’ en zijn achtergrond als ambachtelijk kastenmaker inspireerde de jonge Britse ontwerper Giles Wilson-Copp tot het ontwerp van de SmartSide Board. Hiermee won hij de Award voor New Designers op 100% Londen.

Interieur – Alles in een

De SmartSideBoard verenigt een eettafel, stoelen, vier kasten en laden in één stijlvol en functioneel dressoir. Tijdens het nadenken over oplossingen voor stadsbewoners die kampen met ruimtegebrek, bedacht Wilson-Copp dat het handig zou zijn om bepaalde meubelstukken meerdere functies te geven. Nu eethoeken alleen nog voor grote huizenbezitters zijn weggelegd, is zijn meubelstuk bij uitstek geschikt voor kleinbehuisden die toch een etentje willen geven. 

De tafel en de vier stoelen glijden gemakkelijk in en uit het dressoir en de vier onderste kasten kunnen ook als aanvullende zitmeubels worden gebruikt. De vorm van elk meubelstuk dicteert dat van de omringende stukken, zodat alles perfect past. De handgreep op de kasten maakt het mogelijk om de stoelen uit te vorm te trekken. De gebruikte materialen zijn formica, multiplex, gelakt mdf, gepoedercoat staal, perspex en glas. 

www.100percentdesign.co.uk/page.cfm/action=Exhib/ExhibID=00800

Reageer op dit artikel