nieuws

Hoog en laag in Lansingerland

Geen categorie

De inwoners van Lansingerland, een gemeente ten Zuiden van Zoetermeer, kunnen deze week hun stem laten gelden bij de keuze voor een nieuw gemeentehuis. Op dit moment zijn de lokale ambtenaren verspreid over vijf locaties, iets wat de communicatie niet ten goede komt en veel tijd en geld kost. Daarnaast is één gebouw voor één gemeente goed voor de saamhorigheid.

Hoog en laag in Lansingerland

Vijf architectenbureaus hebben een ontwerp gemaakt voor een nieuw onderkomen, waaronder Claus en Kaan Architecten, Hans van Heeswijk Architecten en Rudy Uytenhaak. Uit een inventarisatie van het Algemeen Dagblad bleek vorige week dat de bewoners een voorkeur hebben voor de ontwerpen van Claus en Kaan en Hans van Heeswijk. De omgekeerde glazen piramide van Rudy Uytenhaak is volgens velen ‘te futuristisch’. Laagbouw heeft de voorkeur. 

Informatie over de ontwerpen is te zien op www.lansingerland.nl

Reageer op dit artikel