nieuws

Gesammtkunst in Vlaams onderwijs

Geen categorie

In Vlaanderen gaan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel, de departementen NARAFI, Sint-Lucas Architectuur Brussel, Sint-Lucas Beeldende Kunst Gent en het Lemmensinstituut van de Hogeschool voor Wetenschap en Kunst in Leuven en de Media- en Design Academie van de Katholieke Hogeschool Limburg fuseren tot één nieuwe kunst en architectuurschool. Op woensdag 24 oktober ondertekenden ze hierover een intentieverklaring.

“Het onderwijsaanbod wordt georganiseerd op zes campussen verspreid tussen “Maas en Schelde”. Door de nieuwe schaalgrootte kunnen de studenten kiezen uit een rijker onderwijsaanbod dat de vergelijking met het aanbod van gevestigde Europese instellingen moet kunnen doorstaan.

De komende maanden werkt een aantal werkgroepen de organisatiestructuur, de strategie en de missieverklaring verder uit. De nieuwe kunst- en architectuurhogeschool moet in oktober 2008 definitief van start gaan. De instellingen zijn allen lid van de Associatie K.U.Leuven. De nieuwe fusieschool zal onderwijs bieden aan 4.500 studenten en 550 personeelsleden in dienst hebben.

Reageer op dit artikel