nieuws

Eenvoud inzet van ontwerpwedstrijd

Geen categorie

“Eenvoud is de essentie van een goed ontwerp en tegelijkertijd het moeilijkste om te bereiken in een ontwerpproces, omdat je als ontwerper steeds dingen weg moet laten. Eenvoud is de basis van een functioneel en nuttig concept.” Deze uitspraak van Vico Magistretti legde de basis voor de wedstrijd Living Simplicity in Furniture Design, georganiseerd door online ontwerpmagazine Designboom en het Italiaanse designmerk DePadova.

Zij riepen de Vico Magistretti Award in het leven om jonge ontwerpers in contact te brengen met de industrie en “in een tijd van overvloed en oppervlakkigheid te benadrukken dat eenvoud de basis van design moet zijn”, aldus Maddalena De Padova, oprichter van het meubelmerk. 

Inzendingen van 5402 ontwerpers uit 98 landen zijn beoordeeld door een internationale jury, met daarin onder andere Norman Foster, Patricia Urquiola en Paola Antonelli. De eerste prijs ging naar de Deense ontwerpster Line Depping, voor haar product Borrod. Dit grappige bureau is open te schuiven dankzij een flexibele zak in het midden. De gebruiker kan in een vlaag van opruimwoede alles dat op het bureaublad staat in een keer in de zak schuiven. Tegelijkertijd doet deze zak dienst als een opbergruimte voor kabels en snoeren. 

livingsim-1-prize borrod.jpg

Luciana Gonzalez Franco en Cristian Mohaded uit Argentinië wonnen de tweede prijs met de Teo Stool, een uit een plaat flexibel materiaal gevouwen stoel. 

linvingsi-2 prize teosto .jpg

De Italiaanse ontwerpers Enrico Fratesi en Stine Gam tekenden voor de Yuki, een bankstel dat haar vorm ontleent aan de tekening van een typisch Japanse kimono. Het zitmeubel voorziet in een comfortabele hoofdsteun en er kan ook op worden gelegen. 

livingsimpl-3-prize 'yuki' .jpg

De jury kende een eervolle vermelding toe aan Han Li en Yan Hu uit China voor de Boox, een groot open wandmeubel waarin naar keuze dozen kunnen worden gestapeld. De jury was ook gecharmeerd van de Prop van de Brit Peter Marigold, een stok die objecten in hoeken vastzet, zonder dat er in muren hoeft te worden geboord. 

www.depadova.it

Reageer op dit artikel