nieuws

BRTArchitecten wint architectuurprijs

Geen categorie

Het Alkmaarse bureau BRTArchitecten heeft de Architectuurprijs Achterhoek ontvangen voor het ontwerp van het nieuwe schoolgebouw voor Christelijk College Schaersvoorde in Aalten. Erik van Wel nam de prijs, bestaande uit een opdracht van Rabo Vastgoed, in ontvangst.

BRTArchitecten wint architectuurprijs

De vakjury was te spreken over de combinatie van uiterlijke schoonheid en de doelmatigheid van het ontwerp. “Het ritme van de gevel en de trap naar de hoofdingang maken er een uitnodigend gebouw van. Door het gehele gebouw is contact met daglicht en uitzicht en daardoor een heldere oriëntatie en routing.”

Bij het Schaersvoorde College heeft architect Van Wel het nieuwe leren centraal gesteld. De grotere zelfstandigheid van leerlingen, een andere, open manier van werken en met elkaar omgaan komt onder meer terug in de toegepaste tribunetrappen in het gebouw: zij leiden niet alleen naar de verschillende theorie- en praktijkruimtes, maar fungeren door de geïntegreerde werkplateaus tevens als ontmoeting- en studieruimten. 

www.brta.nl

Reageer op dit artikel