nieuws

Winnaars Dutch Design Prijzen

Geen categorie

Dit weekend zijn de Nederlandse Designprijzen 2007 uitgereikt in Eindhoven. Een van de winnaars van de elf Designprijzen is Maurice Mentjes uit Holtum. Zijn ontwerp voor een vergader- en ontvangstruimte van DSM in Heerlen kreeg in de categorie interieurontwerp de hoogste onderscheiding.

Winnaars Dutch Design Prijzen

Mentjens liet zich bij zijn ontwerp voor DSM inspireren door de natuur enerzijds en door de bijzondere visuele structuren van micro-organismen, bacteriën en enzymen anderzijds. Uitvergrote prints van deze complexe visuele structuen ismen vullen de wanden van de Beatrixkamer van vloer tot plafond. 

Daarbij is de historie van het bedrijf terug te vinden in het interieur. De trompetvormige poten van de vergadertafel verwijzen naar de koeltorens van DSM, die jarenlang het Zuid-Limburgse landschap bepaalden. 

Dit is de derde keer dat Maurice Mentjens een Nederlandse Designprijs in de wacht sleept: vorig jaar won hij met zijn interieurontwerp voor restaurant Witloof en in 2005 met het ontwerp van tassenwinkel Stash, beiden in Maastricht.

De Audi publieksprijs en de Eindhovense designprijs werden uitgereikt aan Senz Umbrella’s (Gerwin Hoogendoorn) voor het ontwerp voor een stormbestendige paraplu. De Design for All Award ging naar Sanne Kistemaker voor een digitaal schrijfblok. 

Op http://www.nederlandsedesignprijzen.nl/site/index.php een overzicht van de andere winnaars en de winnaar van de publieksprijs.

       

Reageer op dit artikel