nieuws

Techniek-Energie efficiënte luchtbehandelingseenheid

Geen categorie

Het Finse bedrijf Enervent introduceert de Greenair HP voor huishoudelijke en commerciële ventilatietoepassingen. Het gaat om een efficiënte luchtbehandelingseenheid met een combinatie van energieterugwinning, ventilatie, verwarming en koeling, ontworpen om op de energiekosten te besparen en een milieuvriendelijke technologie toe te passen.

Techniek-Energie efficiënte luchtbehandelingseenheid

De warmtepomptechnologie van de Greenair maakt gebruik van roterende warmtewisselaars. De roterende of regeneratieve warmtewisselaar die door Enervent wordt toegepast heeft een jaarlijkse efficiëntie die tot 85% kan oplopen. Concurrerende technologieën bereiken dikwijls een efficiëntie van 30 tot 40%. 

Regeneratieve warmtewisselaars kunnen ook bij de koeling energie besparen door hun werking om te keren.  Het bedrijf biedt een veelzijdig besturingssysteem met automatische werking dat een precieze  controle van de ventilatie overeenkomstig de behoeften van de gebruiker garandeert. De  ventilatie kan geregeld wordt qua koolstofdioxide- en vochtniveau. Het besturingssysteem  regelt automatisch de verwarming en de koeling, daarbij ook rekening houdend met  seizoenverschillen.

 

www.enervent.fi

 

 

 

Reageer op dit artikel