nieuws

Stedebouwkundige Teun Koolhaas overleden

Geen categorie

Architect en stedebouwkundige Teun Koolhaas is woensdag op 67-jarige leeftijd in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Dat heeft zijn familie donderdag bekendgemaakt.

Koolhaas wordt gerekend tot een van de grote naoorlogse stedebouwkundigen van Nederland. Zijn werk omvat onder meer plannen voor de plaatsen Almere, Zeewolde, de Kop van Zuid in Rotterdam en de ontwikkeling van de IJ-oevers in Amsterdam. Zijn laatste project was het plan voor het IJmeer en Almere Pampus met de projectgroep Atelier IJmeer. Dat moet een stedelijke verbinding worden tussen Amsterdam en Almere. Als architect heeft Koolhaas naam gemaakt met onder meer het ‘Ponskaartgebouw’ op universiteitscomplex De Uithof in Utrecht, het douanekantoor op de Maasvlakte en woningen en bedrijfsruimten aan de Cinemadreef in Almere. Ook het ontwerp van het gebouw van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten aan de Jodenbreestraat is van zijn hand. Tot 16 oktober is in architectuurcentrum CASLa in Almere een tentoonstelling te zien over de belangrijkste ontwerpen uit het 40-jarig oeuvre van Koolhaas. Teun Koolhaas is de neef van architect Rem Koolhaas.

Bron ANP

Reageer op dit artikel