nieuws

Presentatie jonge designbedrijven regio Utrecht

Geen categorie

Morgen, 4 oktober, levert de masterclass ‘Ondernemen voor designers’ de eerste lichting jonge designondernemers af.

Presentatie jonge designbedrijven regio Utrecht

De masterclass is een initiatief van de Taskforce Innovatie Regio Utrecht, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Hogeschool Utrecht. Zij willen met de masterclass jonge ontwerpers de broodnodige informatie op het gebied van ondernemen binnen de creatieve sector geven. Ondernemingsvaardigheden en -kennis ontbreken veelal binnen de meeste designopleidingen. 

Gedurende zes bijeenkomsten hebben de deelnemers zich gericht op de ontwikkeling van zichzelf als ondernemer, op het concretiseren van hun visie, op marketing en op de bedrijfsvoering van hun eigen onderneming. De deelnemers werden zoveel mogelijk actief aan het werk gezet om de aangeboden theorie keer op keer te vertalen naar hun eigen persoonlijke situatie. Gastlessen en coaching door ontwerpers met een eigen onderneming speelden eveneens een belangrijke rol in het kennisproces. 

Deelnemende partners in het project zijn het ROC Midden Nederland en het Grafisch Lyceum Utrecht. 

Meer informatie over de deelnemers en hun bedrijven is te vinden op http://xprof.hku.nl/masterclass 

Reageer op dit artikel