nieuws

Personalia – Kristin Feireiss ontvangt Eredoctoraat

Geen categorie

Op 26 oktober ontving Kristin Feireiss een eredoctoraat van de Technische Universiteit in Braunschweig. De voormalig directrice van het Nederlands Architectuurinstituut in Rotterdam heeft volgens de universiteit bijgedragen aan het verdiepen van het debat over stedebouw en architectuur in Duitsland. De toekenning is ook een eerbetoon aan haar rol als mediator tussen het academische onderzoek aan de universiteit en het internationale publiek.

Feireiss was van 1995 tot 2001 directrice van het NAi. In deze rol verzorgde ze een aantal grote en spraakmakende tentoonstellingen. Daarnaast maakte ze een groot publiek bekend met de ingrijpende stedelijke transformaties in en buiten Europa van de laatste twintig jaar. Met name haar onderzoek naar de transformatie van steden in ontwikkelingslanden onder invloed van recente urbanisatiegolven en de tentoonstellingen waarin ze deze aanschouwelijk maakte, hebben een grote invloed gehad op het publieke bewustzijn aangaande deze belangrijke kwestie.

Reageer op dit artikel