nieuws

Opening BMW Welt

Geen categorie

Gisteren is onder grote belangstelling, na een bouwtijd van vier jaar, in München het spectaculaire BMW Welt geopend. Het gebouw, een ontwerp van het Weense architectenbureau Coop Himmelblau, is het nieuwe beleveniscentrum van het Zuid Duitse autobedrijf.

Opening BMW Welt

Wolfgang Prix ontwierp een golvend daklandschap dat slechts door elf kolommen wordt ondersteund en overal vanuit het gebouw een grandioos uitzicht op de stad mogelijk maakt. Hart van het gebouw is een platform waarop klanten de sleutels van de door hun gekochte auto’s worden overhandigd. Vervolgens kunnen ze zelf het gebouw uitrijden. Samen met de twee kilometer lange promenade door de autofabriek en het vernieuwde automuseum moet BMW Welt een belangrijke toeristische trekpleister worden die per jaar 850.000 bezoekers aantrekt en het wegkwijnende Noord München een belangrijke impuls geeft.

www.coop-himmelblau.at

http://www.bmw-welt.com/web/portal/de/index_highend.html

Reageer op dit artikel