nieuws

Ontwerp reusachtig kunstwerk bij Lelystad onthuld

Geen categorie

Begin deze week heeft kunstenaar Antony Gormley het definitieve ontwerp getoond van het grootschalige kunstwerk ‘Exposure’. Het kunstwerk gaat bestaan uit een geraamte van bijna 2000 stalen balken, die samen een hurkende man vormen die over het Markermeer uit kijkt.

Ontwerp reusachtig kunstwerk bij Lelystad onthuld

Het 25 meter hoge werk wordt geplaatst op de pier (strekdam) aan Markermeerzijde in Bataviahaven, Lelystad. Het is de bedoeling in april of mei te starten met het kunstwerk. Naar verwachting is de oplevering na de zomer.

‘Exposure’ wordt het zesde onderdeel van de collectie van grootschalige landschapskunstwerken in Flevoland. Eerdere kunstwerken zijn Het observatorium van Robert Morris bij Lelystad en de Groene Kathedraal van Marinus Boezem bij Almere.

Gormley ontving eerder de Turner Prize en de South Bank Prize. Zijn werk is te zien in musea en op locaties in onder meer in Groot-Brittannie, Verenigde Staten, Japan, Zwitserland, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Israel en Australie.

De bouw van het 957.000 euro kostende kunstwerk, wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Flevoland, NUON, Galerie Hufkens te Brussel en gemeente Lelystad. 

Bron: Gemeente Lelystad

Reageer op dit artikel