nieuws

Interieur – Origineel ontwerp

Geen categorie

Onder de naam Weltevree werden de bekende Dutchtub en twee nieuwe producten, de Axechair en de Stonestove, op de 100% Designbeurs in Rotterdam gepresenteerd.

Interieur – Origineel ontwerp

Floris Schoonderbeek, de man achter de Dutchtub, toonde zijn zelf in productie genomen Axechair. Deze elegante en tegelijkertijd stoere stoel, met poten in de vorm van handvatten van bijlen, is het resultaat van een bezoek aan de Gransfors bijlenfabriek in Zweden. Hier bestudeerde hij de traditionele productietechnieken en de eenvoudige, maar sterke houtverbinding. Deze heeft zich bewezen op het gebied van bijlen, maar nog niet in de meubelindustrie. Daarom maakte Schoonderbeek een stoel met een kuip van aluminium, verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart, roze en naturel, en glad afgewerkte poten. 

De betonnen kachel Stonestove is van Dick Van Hoff, een veelzijdig ontwerper wiens werk wordt gekenmerkt door een sterk materiaal- en vormgevoel en liefde voor industriële en ambachtelijke technieken. De betonblokken geven langdurig warmte af aan de ruimte en een stalen binnenwerk zorgt er voor dat de kachel zo efficiënt mogelijk stookt. 

www.weltevree.nu 

Reageer op dit artikel