nieuws

Interieur – Bescheiden straatverlichting

Geen categorie

Aan straatverlichtingsarmaturen worden steeds hogere eisen gesteld, in het bijzonder op het gebied van water- en stofdichtheid, maar ook op het gebied van lichtvervuiling.

Het armatuur Ghisallo, nieuw ontwikkeld door Disano, voldoet ruimschoots aan de eisen die er worden gesteld. De behuizing is volledig vervaardigd uit spuitgietaluminium, afgesloten door een, uit een stuk vervaardigde, polycarbonaat afscherming of geharde glazen ruit.

De reflector is dusdanig geconstrueerd dat het strooilicht tot een minimum beperkt is, waardoor er geen hinderlijk licht de ruimte in straalt. Er kan gekozen worden uit twee typen lichtbronnen, de metaalhalogeen- en de hogedruknatriumlampen. Deze laatste zijn ook in een zogenaamde duo power-versie verkrijgbaar, waarbij de lichtsterkte op honderd of vijftig procent kan worden geschakeld. Dit levert een energiebesparing op van veertig tot vijfenveertig procent. Het armatuur wordt standaard geleverd als opschuifarmatuur, maar kan door middel van een speciale adapter ook als mastopzetarmatuur worden toegepast.

Reageer op dit artikel