nieuws

De Ontwerpbus – architecten werken met bewoners op locatie

Geen categorie

Deze zomer werkte het architectenduo Matthias Lehner en Johanna Gunther vanuit een oranje bus aan twee van hun architectuur- en landschapsprojecten. In het rijdende architectenbureau ont­werpen ze direct op locatie.

De Ontwerpbus – architecten werken met bewoners op locatie

Met de bus, genaamd Oscar, wilden de architecten de openbare ruimte niet vanuit hun vaste kantoor in Amsterdam aanpakken, maar direct in samenwerking met de bewoners van de betreffende wijken. De bewoners worden zo op een laagdrempelige manier betrokken bij de projecten. Zij komen bij de geparkeerde ontwerpbus langs en werken met de architecten.

Het idee van de ontwerpbus functioneert: de verhalen en bijzonderheden van de locatie vinden probleemloos hun plek in het ontwerp en vormen zo een meerwaarde voor het uiteindelijke product, de opdrachtgevers én de toekomstige gebruikers.

De ontwerpbus wordt op dit moment ingezet voor de herinrichting van de openbare ruimte in de Spilstraat en in de Eilandenbuurt te Alkmaar. Opdrachtgevers zijn de Gemeente Alkmaar en Stichting Woonwaard.

www.ontwerpbus.nl

Reageer op dit artikel