nieuws

Charles Jencks Award voor UN Studio

Geen categorie

Ben van Berkel en Caroline Bos van UN Studio hebben de internationale Charles Jencks Award: Visions Built 2007 gewonnen. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan personen die de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan zowel architectuurtheorie als architectuurpraktijk.

Charles Jencks Award voor UN Studio

De jury zegt over het werk van Van Berkel en Bos: “UN Studio heeft consistent een morfologische architectuur ontwikkeld uit onderzoek naar formele typologieën die veranderen en het resultaat zijn van stedelijke dynamiek.” Het Möbius Huis en het Mercedes Benz Museum zijn voorbeelden van ontwerpen die gebaseerd zijn op een diagram zoals omschreven in de boeken van UN Studio: Move en Design Models. Ben van Berkel zal op 16 oktober een lezing geven bij het Royal Institute of British Architects (RIBA). 

Enkele ontwerpen van UN Studio: de Erasmusbrug, schakelstation REMU te Amersfoort, kantoorgebouw La Defense in Almere, theater Agora te Lelystad en het Mercedes Benz Museum in Stuttgart. 

www.unstudio.com

Reageer op dit artikel