nieuws

Bouwen voor starters op Strijp S

Geen categorie

Op een terrein gelegen aan de centrumkant van het oude Natlab aan de Kastanjelaan in Eindhoven verrijzen de eerste tweehonderd nieuwe woningen van Strijp S

De woningen worden verdeeld over twee bouwblokken die kleine koopappartementen voor starters en betaalbare huurwoningen gaan herbergen. Ook komen er twintig stadswoningen, hoge smalle koophuizen met vier of vijf bouwlagen. De starterwoningen krijgen een oppervlakte vanaf vijftig vierkante meter. De huur van de huurwoningen gaat tot zevenhonderd euro exclusief servicekosten bedragen. 

Adriaan Geuze, supervisor voor het hele project Strijp S heeft samen met ontwikkelaar Woonbedrijf de blauwdrukken voor het plan vastgelegd. De komende drie maanden gaan de Architecten Cie. Uit Amsterdam, Grosfeld Architecten uit Breda en Architecten-en-en uit Eindhoven aan de slag om een verdere invulling aan het plan te geven. De architecten zullen ieder een thema kiezen waarbinnen zij gaan ontwerpen. Het centrale thema binnen Strijp S is ‘licht’.

Het is de bedoeling om over ruim een jaar met de bouw te starten. Eind 2010 hoopt ontwikkelaar Woonbedrijf de eerste sleutels aan de bewoners te overhandigen. 

Bron: Eindhovens Dagblad

Reageer op dit artikel