nieuws

Project plan – Stadion en virtuele wereld voor AGOVV

Geen categorie

Wim de Bruijn en Mark Mes van Bureau voor Stedebouw en Architectuur Wim de Bruijn BV Architecten toonden onlangs hun ontwerp voor het stadion van AGOVV Apeldoorn. Het nieuwe overdekte stadion voor de voetbalclub uit de Jupiler League moet plaats gaan bieden aan zesduizend toeschouwers.

Project plan – Stadion en virtuele wereld voor AGOVV

Naast het stadion is het themapark Experience Apeldoorn geprojecteerd. Hierin wordt een virtuele wereld gehuisvest waarin men kan skiën, golfen, (water)surfen en tennissen. In de toekomst zijn er plannen voor een virtuele achtbaan, voor vliegtuigen en voor een onderwaterwereld. Ook moet er een multifunctionele horecaruimte komen. Deze Meat and Eat World kan worden gebruikt door de businessclub rond wedstrijden, en dienst doen als diner- en vergaderruimte voor passanten. Daarnaast is er ruimte voor een fastfoodgedeelte.

Verder is het de bedoeling dat er een uitgebreid natuurtransferium komt, waardoor mensen het complex als startpunt nemen van wandelingen door de natuur en op een milieuvriendelijke manier vanaf de rand van de stad naar het centrum kunnen gaan.

Reageer op dit artikel