nieuws

Zorg 2025 prijsvraag

Geen categorie

Het Bouwcollege, een organisatie die zich bezighoudt bezig met de huisvesting van de intramurale gezondheidszorg, heeft een internationale prijsvraag uitgeschreven voor het ontwerpen van een zorgvoorziening in 2025.

Bouwen in de zorg is een complexe aangelegenheid. Het Bouwcollege wil zorginstellingen van dienst zijn bij de ontwikkeling van hun bouwplannen. Het wil hen daarbij stimuleren gebruik te maken van de nieuwste inzichten en methoden in binnen- en buitenland, onder andere op het gebied van flexibiliteit en innovatief bouwen. Door het uitschrijven van deze ideeënprijsvraag wil het college het denken over de toekomst van de bouw in de zorg bevorderen. De opdracht behelst het ontwerpen van een zorgconcept voor een denkbeeldige stad die in 2025 verrijst op nieuw ontgonnen land in het IJsselmeer en ruimte biedt aan 160.000 inwoners. De prijsvraag staat open voor architecten en studenten van hogescholen en universiteiten.

Voor meer informatie: www.bouwcollege.nl of   bel Willeke van Staalduinen, hoofd communicatie en voorlichting, tel.nr.   030-2983232

Reageer op dit artikel