nieuws

Prijsvraag woonarchitectuur

Geen categorie

Het tijdschrift HÄUSER heeft in samenwerking met Schüco en het Verband Privater Bauherren (VPB) een architectuurprijsvraag uitgeschreven over het moderne eengezinshuis.

Hoe vernieuwend en toekomstgericht is het? Hoe kan het inspelen op veranderende woonwensen en leefsituaties? De uitschrijvers roepen architecten en hun opdrachtgevers op te komen met intelligente oplossingen en aantrekkelijke concepten waarmee ideeën over toekomstige leefomgevingen kunnen worden vertaald naar de realiteit. De ingezonden woningen kunnen zich onderscheiden door constructiewijze, vorm van het gebouw of ligging. Ook ecologische concepten of nieuwe materialen kunnen hoge ogen gooien.

De prijsvraag staat open voor architecten uit geheel Europa. De eerste prijs bestaat uit € 7.000, de tweede uit € 5.000 en de derde uit € 3.000. De eigenaar of opdrachtgever van ieder prijswinnend huis krijgt een bonus van € 1.000. In de jury hebben zitting: Almut Ernst (Grüntuch Ernst Architects), Klaus Becker (Schüco International KG), Thomas Penningh (voorzitter VPB), Kaspar Kraemer (voorzitter BDA) en Wolfgang Nagel (hoofdredacteur HÄUSER). De uiterste inzenddatum is 25 mei 2007. Alle informatie over de prijsvraag, de voorwaarden en de wijze van inschrijven is te vinden op www.haeuser.de/award2008. De resultaten zullen in het maartnummer van 2008 van het tijdschrift HÄUSER worden gepubliceerd. 

Reageer op dit artikel