nieuws

Interieur – Heruitgave Wooden Dolls Girard

Geen categorie

Vitra brengt de Wooden Dolls van ontwerper Alexander Girard (1907-1993) opnieuw uit, exact zoals ze destijds zijn vormgegeven.

Interieur – Heruitgave Wooden Dolls Girard

Girard was in eerste instantie een toonaangevend textielontwerper en één van zijn grote liefdes was de volkskunst. Dit en zijn fascinatie voor speelgoed is duidelijk te herkennen in de Wooden Dolls, die hij in 1963 maakte voor zijn eigen plezier. 

De beschilderingen van de poppen vertonen invloeden van volkskunst uit Midden-Amerika, Oost-Europa en Italië. Vermoedelijk had Girard het plan om de decoratieve figuren te gaan produceren en verkopen in de Textiles & Objects Shop, de winkel die Herman Miller in New York runde in de jaren zestig. 

Nu zijn de poppen weer tot leven gewekt door Vitra, met behulp van documenten en originelen uit het Girard-archief van hun eigen Vitra Design Museum. De Dolls zijn gemaakt van massief dennenhout en volledig met de hand beschilderd. Elke figuur wordt geleverd in een mooie houten geschenkdoos met bijgaande brochure. 

www.vitra.nl

Reageer op dit artikel