nieuws

Studeren bij Ikea

Geen categorie

Om te zorgen dat mensen over tien jaar nog steeds graag bij Ikea winkelen, wil de Zweedse meubelgigant gebruik maken van de ideeën van studenten van de TU Delft.

Studeren bij Ikea

Daartoe sponsort Inter IKEA Systems, eigenaar en franchisehouder van het Ikea-concept, dat gehuisvest in Delft de eerste Innovation competitie. Deze wordt uitgeschreven onder doctoraal studenten van de faculteit Industrieel Ontwerpen van de Technische Universiteit. De competitie wordt een jaarlijks terugkerende gebeurtenis bovendien de studenten kunnen er studiepunten mee verdienen. 

Eén van de belangrijkste taken van Inter IKEA Systems is de diverse Nederlandse winkels voorzien van systemen en methodes voor het op de markt brengen en verkopen van producten. Het bedrijf zoekt daarom constant naar nieuwe ideeën en samenwerken met studenten van de TU Delft is daarbij een logische stap. Studenten krijgen op hun beurt de kans hun ideeën uit te werken tot uitvoerbare oplossingen in het IKEA Concept Center.

De studenten van de TU Delft moeten in dit keuzevak in teamverband een retail oplossing zoeken, die tegemoet komt aan de behoeften van de toekomstige klanten. De competitie draait dus niet om het ontwerpen van nieuwe producten, maar om het ontwikkelen van oplossingen die het mechanische verkoopsysteem kunnen ondersteunen. Voorbeelden daarvan zijn het prijskaartje, de winkelwagentjes en het wegwijssysteem voor klanten. 
Het team met de beste oplossing wint een reis naar Zweden en een kijkje achter de schermen van de IKEA organisatie.

http://www.ikea-delft.nl/competitie/nl/

Reageer op dit artikel