nieuws

Personalia – Jurgen Bey naar de RCA in Londen

Geen categorie

De Rotterdamse ontwerper Jurgen Bey is toegevoegd aan het team docenten van de Design Products afdeling van het Royal College of Art in Londen.

Personalia – Jurgen Bey naar de RCA in Londen

Het hoofd van het team, de Britse ontwerper Ron Arad, ziet in Bey een geestverwant die “met zijn energie, professionaliteit en betrokkenheid meer uit de studenten kan halen en een significante impact op design kan hebben in de toekomst.” Bey is voor een jaar aangesteld en is inmiddels drie dagen per week in Londen. Arad heeft de wens uitgesproken dat Bey hem opvolgt als hoofd van de afdeling, maar volgens Bey is niets zeker. “Eerst maar eens een jaartje aankijken.”
Bey wil de masters opleiding van het RCA een nieuwe impuls geven. “Een Masters was ooit bedoeld om dieper op de materie in te gaan, nu is het verworden tot twee jaar extra studeren, waarin de studenten zoveel mogelijk verschillende dingen doen en op zoek gaan naar manieren om ontdekt te worden.”
Bey gaf al eerder les aan de Hochschule für Bildende Kunst in het Duitse Karlsruhe, de Icelandic Arts Academy in Reykjavik en de Design Academy in Eindhoven. Op dit moment is hij ook de art director voor het Italiaanse meubelmerk Pallucco. 
www.rca.ac.uk
www.jurgenbey.nl

 

Reageer op dit artikel