nieuws

Personalia – ARCADIS koopt de Amerikaanse onderneming PinnacleOne

Geen categorie

ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, heeft het Amerikaanse Project Management bedrijf PinnacleOne overgenomen

De onderneming, met het hoofdkantoor in Phoenix, Arizona en 230 medewerkers, opereert vooral in het zuidwesten en noordoosten van de Verenigde Staten. Ze levert projectmanagement en programmamanagement diensten. Ook treedt het op als adviseur en begeleider van bouwprojecten, assisteert bij conflictsituaties tijdens de uitvoering van bouwprogramma’s en helpt zowel publieke als private opdrachtgevers.

Door het samengaan met ARCADIS krijgt PinnacleOne toegang tot een omvangrijk klantenbestand van private opdrachtgevers terwijl door de toegenomen financiële slagkracht de activiteiten kunnen worden verbreed en de concurrentiepositie versterkt. De overname past uitstekend binnen het Worldwide Project Consulting initiatief van ARCADIS, dit initiatief is gericht op het realiseren van klantvoordelen door wereldwijde levering van project management expertise, aldus bestuursvoorzitter Harrie Noy. Volgens Charles Dahill, directeur van PinnacleOne, sluiten de diensten van ARCADIS en PinnacleOne goed op elkaar aan, zowel in de Verenigde Staten als internationaal.

Reageer op dit artikel