nieuws

Jongerius onderzoekt kleur

Geen categorie

Het oudste ontwerp van Hella Jongerius voor Koninklijke Tichelaar Makkum is de B-set met porseleinen servies.

Jongerius onderzoekt kleur

Tichelaar vroeg de Nederlandse ontwerpster deze set uit te breiden door middel van een breed opgezet kleuronderzoek, dat sinds kort te zien is op een expositie in de kunstnijverheidswinkel van de porseleinproducent. 
In het kleuronderzoek wordt het persoonlijk kleurengamma van Jongerius getoond: de kleuren rood en groen als glazuur en handschilderwerk, en alle grijzen en bruinen als gepigmenteerde klei. Jongerius vindt dat iedere samenwerking met een bedrijf altijd tot doel heeft om tot nieuwe inzichten te komen. Een voor de hand liggend overzicht van haar complete werk vond zij daarom niet interessant, maar een kleuronderzoek vond zij een goede uitdaging. 
Koninklijke Tichelaar Makkum wil door middel van twee exposities per jaar aandacht vragen voor het ambacht in Nederland. De expositie kleuronderzoek op porselein is tot 18 januari te zien bij Koninklijke Tichelaar in Makkum.
www.tichelaar.nl

Reageer op dit artikel