nieuws

Bruynzeel wint innovatieprijs Architectuur en Office

Geen categorie

Verrijdbaar opslagsysteem met decoratieve glazen wanden

Bruynzeel Storage Systems kreeg op de laatste dag van de kantoormeubelenbeurs Orgatec in Keulen de innovatieprijs Architectuur en Office uitgereikt in de categorie producten van hoge architectonische kwaliteit.
Deze prijs werd voor de vierde keer uitgeloofd door de Duitse architectuurtijdschriften AIT en Intelligente Architektur in samenwerking met de Kölnmesse. Een jury, bestaande uit vier bekende Duitse architecten en binnenhuisarchitecten, beoordeelde in totaal 102 inschrijvingen.

Bruynzeel wint innovatieprijs Architectuur en Office

Bruynzeel nam deel met de Compactus Office Electro, een verrijdbaar opslagsysteem met een innovatieve elektronische bediening. Compactus maken slechts gebruik van één toegangspad. De ruimte die zo wordt bespaard kan weer worden gebruikt voor meer opslag of een extra werkplek. Dankzij de ergonomische elektronische besturing is het systeem eenvoudig en veilig te bedienen. 

De Compactus is ontworpen door de Nederlandse architect Pim van Wylick. De zijden zijn afgewerkt met gezeefdrukte, geharde glasplaten. De afbeelding is identiek aan de inhoud, waardoor interieur van de kast en de buitenkant dezelfde beeldentaal hanteren. De zijden kunnen standaard worden afgewerkt in verschillende, bij het interieur van het kantoor passende, kleuren en materialen. 

De jury vond het ontwerp een “geslaagde synthese van technologie, bekende typologie en design. Het resultaat is meer dan een modernisering – het inspireert en verandert mogelijkerwijs de bureau-omgeving.”

www.bruynzeel.org

www.electrosolutions.org

Reageer op dit artikel