nieuws

Woning als maatpak

Geen categorie

In Delfshaven ontwikkelt Woonbron het Compagniekwartier, een project van 34 stadswoningen, naar ontwerp van Studio Sputnik.

Woning als maatpak

Het kwartier is overzichtelijk opgezet en door de aanleg van een ondergrondse parkeergarage autovrij. De stedebouwkundige opzet van straten en pleintjes en de materialisering van de gebouwen refereren aan de historische Hollandse binnenstad. 

De woningen zijn vrijwel allemaal grondgebonden en bestaan uit vier bouwlagen. De bovenste verdieping kan helemaal of gedeeltelijk als dakterras dienen. De kopers kunnen in overleg met de architect de indeling bepalen en zo hun ideale woning creëren. De grote en vrij indeelbare ruimte op de begane grond kan bijvoorbeeld worden ingezet voor een praktijk of bedrijf aan huis. Elke woning wordt als een maatpak op de bewoner afgestemd. 

Naar verwachting zal de bouw medio 2007 starten.

www.compagniekwartier.nl
www.studiosputnik.nl

Reageer op dit artikel