nieuws

Project – Nieuw Schoolcomplex in Zaanstad

Geen categorie

De bouw van het brede schoolcomplex Saendelft-West in Zaanstad is gestart. Met behulp van ongeveer 300 toekomstige leerlingen sloeg wethouder Robert Linnekamp de eerste paal van het gebouw dat is ontworpen door het Haagse bureau Atelier Pro.

Project – Nieuw Schoolcomplex in Zaanstad

Het complex gaat onderdak bieden aan de openbare basisschool De Meander en de interconfessionele basisschool Octant. Ook de nieuwe kinderopvang De Lepelaar, een buurthuis, een peuterspeelzaal, twee gymzalen en een buitenschoolse opvang worden er gehuisvest. Het twee verdiepingen hoge gebouw wordt multifunctioneel en zal vijftien uur per dag zijn geopend. Voor het complex komt een buitenspeelplaats van 2500 vierkante meter met een verbinding naar het park dat naast het complex wordt ingericht. 

De bouwwerkzaamheden door Heddes Bouw uit Hoorn zullen naar alle waarschijnlijkheid in de zomer van 2007 zijn afgerond.

www.zaanstad.nl

Reageer op dit artikel