nieuws

Nieuwbouwproject virtueel te beleven

Geen categorie

Tijdens het weekend van 6 en 7 oktober is op het Woonfestival Lelystad een door 3D capacity ontwikkelde virtuele maquette te zien van het nieuwbouwproject ‘Houtribhoogte’. Op een beeldscherm dat speciaal voor deze toepassing is ontwikkeld, kunnen potentiële kopers in 3D door de locatie en de 195 woningen navigeren.

Het driehoekige natuurgebied Houtribhoogte ligt ingeklemd tussen IJsselmeer, Houtribweg en Markerwaarddijk. De aangrenzende gebieden verschillen sterk van karakter: een golfterrein met villabouw aan de oostzijde, het IJsselmeer met havens aan de noordzijde, het sluizencomplex aan de westzijde en het Museumkwartier aan de zuidzijde. De woningen liggen verspreid door het natuurgebied en zijn qua volume gerelateerd aan hun landschappelijke context. Zo zijn de dijkwoningen meer verticaal gericht zodat ze een mooi uitzicht hebben over het water terwijl de woningen in het binnengebied horizontaal georiënteerd zijn. De aansluiting op de woonstraat gebeurt altijd met een overdekte parkeergelegenheid voor twee auto’s, gecreëerd in, op of onder de woning.

Een virtuele maquette is meer dan een animatiefilmpje, doordat de gebruiker in staat is om vrij te navigeren door het model. De 3D presentatie werd mogelijk gemaakt door gebruik te maken van een door Philips ontwikkeld beeldscherm dat eerder dit jaar op de professionele markt werd geintroduceerd. De basis van de technologie is een lenssysteem dat gelijktijdig het linker- en rechteroog een ander beeld laat zien, waardoor de sensatie van diepte wordt opgeroepen. Voor deze gelegenheid heeft 3D capacity de virtuele maquette compatible gemaakt voor dit speciale beeldscherm.

www.3dcapacity.com 

Reageer op dit artikel