nieuws

Hotels in alle plannen van ontwikkelaars voor Norfolkterrein

Geen categorie

Door de verhuizing van de Norfolk Line naar een nieuwe locatie in Vlaardingen komt in Scheveningen een terrein van zes hectaren vrij. Dit inspireerde vier verschillende partijen tot het ontwerp van een nieuw stuk stad.

Hotels in alle plannen van ontwikkelaars voor Norfolkterrein

De Malherbe Groep ontwikkelt samen met Fortis en ING een overdekte strandsporthal en een vijfsterrenhotel met zwembad aan zee. Ook wil zij de visafslag omvormen tot een transparante hal waar verse vis en andere producten te koop zijn. In het plan blijft de visserij bestaan, maar dan in gecombineerde vorm op het Noordelijke Havenhoofd. Ook is in het ontwerp ruimte opgenomen voor koophuizen en luxe en sociale huurwoningen. Daarbij is het voornemen de oude sluis uit te graven, die nu nog onder de grond ligt.

Voormalig rijksbouwmeester Jo Coenen en Provast/Vesteda bedachten een plan dat voorziet in drie hoge woontorens en een markant gebouw, vergelijkbaar met het Opera House in Sydney. Aan het strand en de nieuwe boulevard komen sportgerelateerde functies. Ook in dit plan is naast terras- en stadswoningen voorzien in een hotel, namelijk een boetiek/designhotel. Een congrescentrum met een vier sterren zakenhotel maakt het plan compleet.

Geste Groep en Volker Wessels ontwikkelen een klein dorp in het verlengde van Scheveningen-Dorp. Samen met de duinen vormt dit een nieuw maaiveld bovenop het huidige, met daaronder de parkeergarages. Ondanks een surfcentrum bij het Havenhoofd blijft voldoende ruimte over voor visserij. Aan weerszijden van de havendoorgang komen twee grote gebouwen met appartementen en kantoren.

MAB Bouwfonds Ontwikkeling en KCAP Architects en Planners hebben het voormalige Norfolkterrein ingericht met een cultuurcluster en een museum, in het midden een sport- en fitnesscluster en op het Adriaan Maasplein een hotel en congresfacaliteit. Langs het doorgetrokken verversingskanaal komen waterwoningen. De Haagse topkok Pierre Wind bedacht voor dit plan een concept van restaurants met allerlei typen en smaken. 

Reageer op dit artikel