nieuws

Groei dankzij nieuwe media – De digitale media boom

Geen categorie

Het aandeel van digitale media op de Buchmesse, die deze week in Frankfurt wordt gehouden, is met dertig procent gestegen. Opvallend is dat vooral wetenschappelijke uitgeverijen hun vleugels uitslaan op elektronisch gebied.

Groei dankzij nieuwe media – De digitale media boom

Toch is het niet zo dat de nieuwe media de oude verdringen. Boeken zijn onverminderd populair en de aandacht voor goed geïllustreerde uitgaven neemt toe. Op de beurs staan dit jaar 7272 uitgevers, waaronder 134 uit Nederland. De tijd van de grote architectuurmonografieën is voorbij: veruit de meeste uitgevers op dit terrein keren terug naar de basis, met handboeken en studie-uitgaven. Naast praktische, op het bouwen gerichte boeken, staan er opvallend veel bundelingen van teksten op het gebied van architectuur op stapel. Ook is er veel aandacht voor een meer persoonlijk gebruik van het boek. Door middel van witruimte, tabs en plakvellen worden de lezers uitgenodigd zich de uitgaven persoonlijk toe te eigenen.

www.buchmesse.de

Reageer op dit artikel