nieuws

Utrechts stadskantoor in de maak

Geen categorie

Dirk Jan Postel van Kraaijvanger.Urbis uit Rotterdam gaat samen met architect Christian Müller het ontwerp maken van het nieuwe Stadskantoor in het stationsgebied in Utrecht. Het architectenbureau is de winnaar van een Europese selectieprocedure.

De gemeente Utrecht huurt het gebouw voor een periode van 25 jaar van NS Vastgoed, tevens de bouwer van het complex. De nieuwbouw gaat onderdak bieden aan 3000 ambtenaren, werkzaam bij elf van de zeventien gemeentelijke diensten. Ook worden vrijwel alle publieksbalies van de gemeente daar gevestigd. De eerste paal moet medio 2008 de grond in, de oplevering staat gepland begin 2011.

Kraaijvanger.Urbis maakte eerder het Stadskantoor in Den Bosch. Ook is het bureau bekend van het nog te bouwen nieuwe hoofdkantoor van Rabobank Nederland, grenzend aan het Stationsgebied in Utrecht.

Reageer op dit artikel