nieuws

Thema en curator Architectuur Biënnale 2007 bekend

Geen categorie

‘Producing the Contemporary City’ is het thema van de derde Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam, die volgend jaar mei in de Kunsthal van start gaat. Twee grote tentoonstellingen, ‘Visionary Power’ en ‘De Nieuwe Nederlandse Stad’, te zien tot en met 2 september 2007, laten zien hoe architectuur en stedebouw een belangrijke rol kunnen spelen binnen het complexe krachtenveld van de hedendaagse stad. De tentoonstelling wordt samengesteld door het in Rotterdam gevestigde Berlage Instituut.

Voor het thema is gekozen, omdat de huidige ontwikkelingen in de steden de vormgeving van de stad steeds complexer maken. Als gevolg daarvan benaderen nog maar weinig architecten de stad als geheel. Terwijl de steden onstuimig groeien, raakt het traditionele architectonische manifest over de stad in onbruik. Twee vragen zijn volgens de organisatie actueel: Wie produceert de hedendaagse stad? En wie is verantwoordelijk voor onze stedelijke leefomgeving van morgen? 

De tot Power Lounge getransformeerde benedenhal en de grote aula van de Kunsthal vormen de centrale ontmoetingsplek in de Biënnale, waar alle presentaties, workshops, debatten, lezingen en conferenties zullen plaatsvinden. Als ontmoetingsplek moet de Biënnale leiden tot nieuwe ideeën en tot een daadwerkelijke samenwerking tussen politiek, cultuur en economie. 

www.biennalerotterdam.nl

Reageer op dit artikel