nieuws

Project – Kantoor op historisch kraanspoor

Geen categorie

Vandaag, 21 september vindt de officiële start plaats van de bouw van Het Kraanspoor in Amsterdam Noord.

Project – Kantoor op historisch kraanspoor

Een kraan hijst een 25 meter hoog stalen trappenhuis in een oud kraanspoor van de voormalige NDSM-werf op de noordelijke IJ-oever, waarboven een voornamelijk glazen opbouw wordt gerealiseerd. Hiermee transformeren Ontwerpgroep Trude Hooykaas en ING Real Estate Development een van de weinige overblijfselen van de rijke havengeschiedenis tot een prestigieus kantoorgebouw van tienduizend vierkante meter verdeeld over drie bouwlagen. 

Het volume met stalen opbouw en met betonnen vloeren staat in relatie met de breedte van het kraanspoor en zweeft boven de historische constructie. Vier oude trappenhuizen zijn in ere hersteld en fungeren als stijgpunten met transparante liften. De glazen gevel biedt een maximaal uitzicht over de omgeving.

Kraanspoor is een van de eerste projecten die worden ontwikkeld op de locatie Noordelijke IJ-oevers. Het gebouw zal naar verwachting eind 2007 worden opgeleverd.

www.ingrealestate.com

Reageer op dit artikel