nieuws

Oplevering – Vrolijke gevels in Nijmegen

Geen categorie

De eerste woningen in KunstVeld in Lent, een deel van de uitbreiding van Nijmegen, zijn klaar. Ruim zeventig nieuwbouwwoningen, een deel van de Vinex-locatie VisVeld, zijn daar de afgelopen maanden voorzien van ‘kunstgevels’. De kunstwerken omlijsten de ramen op de begane grond.

Oplevering – Vrolijke gevels in Nijmegen

De nieuwe bewoners konden ‘hun’ ontwerp kiezen uit meer dan tachtig ontwerpen van 24 kunstenaars. De ontwerpen variëren van een veld met rode tulpen, een beschilderde gevel in houtfineerstructuur, een gevel voorzien van gekleurde keramieke bollen die lijken op regendruppels, tot een gevel uitgevoerd als screenprint. Soms zijn de gevels beschilderd, uitgevoerd met tegels of bedrukt.

Het project is een initiatief van studio Spazio architekten uit Maastricht. De uitwerking ligt in handen van woningcorporatie Stichting Portaal Arnhem-Nijmegen, het Centrum Beeldende Kunst Gelderland en Spazio. 

Reageer op dit artikel